Wall Street hoger op vooravond 4th of July, werkloosheidscijfers op komst

Wall Street is vandaag verdeeld hoger gesloten, met redelijke winsten voor de belangrijkste indices. Bij het slot van de handel stond de Dow Jones 0,56% in de plus, terwijl de S&P 500 en Nasdaq per saldo respectievelijk een winst van 0,62% en 0,84% konden vasthouden.

Morgen vieren de Amerikanen the 4th of July en zal er dus geen handel zijn op Wall Street. De volgende belangrijke afspraak wacht volgende vrijdag, wanneer de werkloosheidscijfers voor de maand juni bekendgemaakt worden. De economen rekenen op ongeveer 90.000 nieuwe jobs buiten de landbouw.

Euro ditmaal weer hoger

Op de valutamarkten ging de koers van de euro opnieuw hoger, waarbij de kaap van 1,26 dollar weer werd doorbroken. Bij het slot van de handel werd voor één euro 1,2608 dollar betaald, of zowat een kwart procent meer dan het slotniveau van gisteren.

Het rendement op de 10-jarige Amerikaanse staatsobligatie kwam uit op 1,63%, of een stijging met meer dan 3%. De beleggers gaan van risk-on naar risk-off en weer omgekeerd.

Olie en goud weer flink duurder

Voor een troy ounce goud werd 1621,80 dollar betaald, of een stijging met 1,50% ten opzichte van het slotniveau van maandag. Ruwe olie (US Crude) werd eveneens duurder, voor een vat ruwe olie werd iets meer dan 87,50 dollar betaald of zowat 4,50% meer dan het slotniveau van gisteren.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content