Anderzijds daalde de werkloosheidsgraad van 7,30% naar 7,20%. De jobcreatie viel tegen, maar door de beleggers wordt dit geïnterpreteerd als een signaal dat de Amerikaanse centrale bank op korte of middellange termijn niet zal gaan taperen. Er blijft dus geld beschikbaar om de beurskoersen te voeden.

De hoop is nu dat de FED ook tot een stuk in de loop van 2014 geld zal blijven drukken. Van taperen zal onder Ben Bernanke geen sprake zijn, een beslissing daaromtrent zal mogelijk tot onder zijn opvolgster Janet Yellen worden uitgesteld. Die zal pas beginnen te taperen wanneer de jobcreatie 200.000 of meer per maand bereikt.

Anderzijds daalde de werkloosheidsgraad van 7,30% naar 7,20%. De jobcreatie viel tegen, maar door de beleggers wordt dit geïnterpreteerd als een signaal dat de Amerikaanse centrale bank op korte of middellange termijn niet zal gaan taperen. Er blijft dus geld beschikbaar om de beurskoersen te voeden. De hoop is nu dat de FED ook tot een stuk in de loop van 2014 geld zal blijven drukken. Van taperen zal onder Ben Bernanke geen sprake zijn, een beslissing daaromtrent zal mogelijk tot onder zijn opvolgster Janet Yellen worden uitgesteld. Die zal pas beginnen te taperen wanneer de jobcreatie 200.000 of meer per maand bereikt.