De Dow Jones boekte in april weliswaar een bescheiden winst van 0,01%, maar de S&P 500 en de Nasdaq gaven op weekbasis respectievelijk 0,80% en 0,70% prijs. Dit jaar is de S&P 500 echter al met 12% gestegen.

Europese kwartaalcijfers volgen voorbeeld Amerikaanse

Nadat de eerste berichten uit de Verenigde Staten over de resultaten over het eerste kwartaal zeer goed waren (23% had gerapporteerd en 81% daarvan was veel beter dan de verwachtingen) sijpelen nu ook redelijke resultaten van Europese bedrijven binnen (bijvoorbeeld Unilever en Royal Dutch Shell): ze zijn volgens ABN Amro in ieder geval minder slecht dan in het vierde kwartaal van 2011 en ook beter dan verwacht.

Kennelijk weegt dit allemaal zwaarder dan dalingen van het Amerikaanse consumentenvertrouwen en de verkopen van nieuwe woningen en de orders voor duurzame goederen. Ook was het FOMC iets minder positief over de Amerikaanse economie maar hebben ze wel bevestigd dat de rente tot eind 2014 op het huidige lage niveau blijft.

AEX heeft dalende beweging ingezet

De AEX heeft in de afgelopen weken een dalende beweging ingezet, die opgevangen wordt aan de onderkant van het middellange termijn stijgende trendkanaal. Deze steunlijn komt thans binnen rond 298,50 en dit steunniveau loopt ieder week wat op.

Bij een weekslot boven eerste weerstand 320,18 (oude bodem) verbetert volgens ABN Amro het plaatje en kan een herstel volgen richting 337,20 punten. Hier liggen de toppen van medio maart. Bij een weekslot onder 298,50 zijn de beren weer aan zet. Gisteren werd afgesloten op 308,30.

De Dow Jones boekte in april weliswaar een bescheiden winst van 0,01%, maar de S&P 500 en de Nasdaq gaven op weekbasis respectievelijk 0,80% en 0,70% prijs. Dit jaar is de S&P 500 echter al met 12% gestegen. Europese kwartaalcijfers volgen voorbeeld Amerikaanse Nadat de eerste berichten uit de Verenigde Staten over de resultaten over het eerste kwartaal zeer goed waren (23% had gerapporteerd en 81% daarvan was veel beter dan de verwachtingen) sijpelen nu ook redelijke resultaten van Europese bedrijven binnen (bijvoorbeeld Unilever en Royal Dutch Shell): ze zijn volgens ABN Amro in ieder geval minder slecht dan in het vierde kwartaal van 2011 en ook beter dan verwacht. Kennelijk weegt dit allemaal zwaarder dan dalingen van het Amerikaanse consumentenvertrouwen en de verkopen van nieuwe woningen en de orders voor duurzame goederen. Ook was het FOMC iets minder positief over de Amerikaanse economie maar hebben ze wel bevestigd dat de rente tot eind 2014 op het huidige lage niveau blijft.AEX heeft dalende beweging ingezet De AEX heeft in de afgelopen weken een dalende beweging ingezet, die opgevangen wordt aan de onderkant van het middellange termijn stijgende trendkanaal. Deze steunlijn komt thans binnen rond 298,50 en dit steunniveau loopt ieder week wat op. Bij een weekslot boven eerste weerstand 320,18 (oude bodem) verbetert volgens ABN Amro het plaatje en kan een herstel volgen richting 337,20 punten. Hier liggen de toppen van medio maart. Bij een weekslot onder 298,50 zijn de beren weer aan zet. Gisteren werd afgesloten op 308,30.