Volgens Kenny Polcari, één van de veteranen van Wall Street, hebben de Amerikaanse beleggers echter geen nieuwe verruiming van de monetaire politiek nodig. Polcari zou zelfs liever hebben dat de FED geen nieuwe ronde quantative easing aankondigt.

De werkloosheidsgraad blijft weliswaar hoog en de huizenmarkt zwak, maar de beleggers zijn van mening dat de FED een stevige bodem onder de beurskoersen heeft gelegd.

Over de afgelopen drie maanden is de S&P 500 met bijna 10% gestegen, louter en alleen op de verwachting dat de FED iets gaat doen.

Aardgasprijs opnieuw hoger

De aardgasprijs steeg vorige week volgens Royal Bank of Scotland met 2,4 procent. Er wordt voor komende week opnieuw warmer weer voorspeld wat de vraag naar elektriciteit (op basis van aardgas) zal doen toenemen.

De Amerikaanse gasvoorraden stegen vorige week zoals verwacht met 66 miljard cubic feet (cf) of 2 procent, zo bleek uit de cijfers

van de EIA (Energy Information Administration).

Dit was de grootste toename sinds begin juni. De aardgasvoorraden bevonden zich op 24 augustus 14,6 procent boven het niveau van een jaar eerder. In vergelijking met het gemiddelde van de voorbije vijf jaar is het overschot verder afgenomen naar 12 procent tegenover 12,1 procent een week eerder.

Volgens Kenny Polcari, één van de veteranen van Wall Street, hebben de Amerikaanse beleggers echter geen nieuwe verruiming van de monetaire politiek nodig. Polcari zou zelfs liever hebben dat de FED geen nieuwe ronde quantative easing aankondigt. De werkloosheidsgraad blijft weliswaar hoog en de huizenmarkt zwak, maar de beleggers zijn van mening dat de FED een stevige bodem onder de beurskoersen heeft gelegd. Over de afgelopen drie maanden is de S&P 500 met bijna 10% gestegen, louter en alleen op de verwachting dat de FED iets gaat doen. Aardgasprijs opnieuw hoger De aardgasprijs steeg vorige week volgens Royal Bank of Scotland met 2,4 procent. Er wordt voor komende week opnieuw warmer weer voorspeld wat de vraag naar elektriciteit (op basis van aardgas) zal doen toenemen. De Amerikaanse gasvoorraden stegen vorige week zoals verwacht met 66 miljard cubic feet (cf) of 2 procent, zo bleek uit de cijfers van de EIA (Energy Information Administration). Dit was de grootste toename sinds begin juni. De aardgasvoorraden bevonden zich op 24 augustus 14,6 procent boven het niveau van een jaar eerder. In vergelijking met het gemiddelde van de voorbije vijf jaar is het overschot verder afgenomen naar 12 procent tegenover 12,1 procent een week eerder.