De Amerikaanse beurzen hebben een goede week achter de rug, waarbij de Standard & Poor's 500 Index de grootste rally over het eerste kwartaal sinds 1998 wist neer te zetten.

Die opwaartse beweging kwam er nadat Federal Reserve Chairman Ben S. Bernanke verklaarde dat hij de economie zal blijven ondersteunen.

Bovendien was er vrijdag de uitbreiding van het Europees reddingsfonds tot 800 miljard euro. Er waren vorige week enkele opvallende stijgers binnen de S&P 500, met WellPoint Inc als meest opvallende. WLP ging op weekbasis 11% hoger, waarbij de gezondheidssector de sterkste stijger binnen de S&P 500.

Goldman Sachs rapport over Pfizer

Pfizer zette anderzijds een koersstijging neer met 3,80%, dit naar aanleiding van de publicatie van een rapport door Goldman Sachs waarin te lezen stond dat er een grote kans is dat de farmaceutische groep zichzelf gaat opsplitsen. Of dit inderdaad een realistisch scenario is, moet nog blijken.

Vorige week vrijdag ging de koers van Red Hat met 15% naar omhoog nadat het bedrijf meevallende kwartaalcijfers had bekendgemaakt. Red Hat is nog één van de weinige overlevende veteranen van de internetboom van rond de millenniumwisseling.

De Amerikaanse beurzen hebben een goede week achter de rug, waarbij de Standard & Poor's 500 Index de grootste rally over het eerste kwartaal sinds 1998 wist neer te zetten. Die opwaartse beweging kwam er nadat Federal Reserve Chairman Ben S. Bernanke verklaarde dat hij de economie zal blijven ondersteunen. Bovendien was er vrijdag de uitbreiding van het Europees reddingsfonds tot 800 miljard euro. Er waren vorige week enkele opvallende stijgers binnen de S&P 500, met WellPoint Inc als meest opvallende. WLP ging op weekbasis 11% hoger, waarbij de gezondheidssector de sterkste stijger binnen de S&P 500.Goldman Sachs rapport over Pfizer Pfizer zette anderzijds een koersstijging neer met 3,80%, dit naar aanleiding van de publicatie van een rapport door Goldman Sachs waarin te lezen stond dat er een grote kans is dat de farmaceutische groep zichzelf gaat opsplitsen. Of dit inderdaad een realistisch scenario is, moet nog blijken. Vorige week vrijdag ging de koers van Red Hat met 15% naar omhoog nadat het bedrijf meevallende kwartaalcijfers had bekendgemaakt. Red Hat is nog één van de weinige overlevende veteranen van de internetboom van rond de millenniumwisseling.