John Kosar van Asbury Research is van mening dat de indruk was ontstaan dat de markt tegen alle heel wat tegenslagen bestand was, iets wat nu niet het geval blijkt te zijn. Bovendien heeft Wall Street beste eerste kwartaal in 14 jaar achter de rug, zodat een correctie niet geheel onverwacht zou komen.

Jobless claims dalen minder snel dan verwacht

De nieuwe aanvragen voor een werkloosheidsuitkering zijn vorige week in de Verenigde Staten minder snel dan verwacht gedaald. Bovendien werden de cijfers voor de week voordien opnieuw naar boven aangepast. Daarmee is de vrees toegenomen dat de Amerikaanse arbeidsmarkt weer aan het vertragen is.

Nochtans daalde het aantal jobless claims tot een nieuw dieptepunt voor de afgelopen vier jaar. De beleggers beseffen evenwel dat er nog heel wat moet gebeuren alvorens de werkloosheidsgraad in de VS opnieuw aanvaardbare niveaus bereikt.

Nu al wordt met bijzondere aandacht uitgekeken naar de publicatie van de werkloosheidscijfers voor de maand maart, die volgende week vrijdag worden bekendgemaakt. Een tegenvaller wat de jobcreatie betreft, kan een correctie op de beursvloer inluiden.

John Kosar van Asbury Research is van mening dat de indruk was ontstaan dat de markt tegen alle heel wat tegenslagen bestand was, iets wat nu niet het geval blijkt te zijn. Bovendien heeft Wall Street beste eerste kwartaal in 14 jaar achter de rug, zodat een correctie niet geheel onverwacht zou komen.Jobless claims dalen minder snel dan verwacht De nieuwe aanvragen voor een werkloosheidsuitkering zijn vorige week in de Verenigde Staten minder snel dan verwacht gedaald. Bovendien werden de cijfers voor de week voordien opnieuw naar boven aangepast. Daarmee is de vrees toegenomen dat de Amerikaanse arbeidsmarkt weer aan het vertragen is. Nochtans daalde het aantal jobless claims tot een nieuw dieptepunt voor de afgelopen vier jaar. De beleggers beseffen evenwel dat er nog heel wat moet gebeuren alvorens de werkloosheidsgraad in de VS opnieuw aanvaardbare niveaus bereikt. Nu al wordt met bijzondere aandacht uitgekeken naar de publicatie van de werkloosheidscijfers voor de maand maart, die volgende week vrijdag worden bekendgemaakt. Een tegenvaller wat de jobcreatie betreft, kan een correctie op de beursvloer inluiden.