De afgelopen dagen was er nogal wat kritiek op Warren Buffett. Die adviseerde in oktober paginagroot dat hij Amerikaanse aandelen kocht, terwijl het achteraf bleek dat het om preferente aandelen in een aantal bedrijven ging.

Die keren een hoog dividend uit. De gewone belegger die het advies van Buffett opvolgde, heeft een serieus verlies geleden. De beurskoersen zijn sinds oktober met ongeveer een kwart gedaald.

Als gevolg van een onverwachte daling van de voorraden in de Verenigde Staten is de olieprijs vandaag bijna 10% duurder geworden. In New York kostte een vat ruwe olie weer meer dan 45 dollar.

De afgelopen dagen was er nogal wat kritiek op Warren Buffett. Die adviseerde in oktober paginagroot dat hij Amerikaanse aandelen kocht, terwijl het achteraf bleek dat het om preferente aandelen in een aantal bedrijven ging. Die keren een hoog dividend uit. De gewone belegger die het advies van Buffett opvolgde, heeft een serieus verlies geleden. De beurskoersen zijn sinds oktober met ongeveer een kwart gedaald. Als gevolg van een onverwachte daling van de voorraden in de Verenigde Staten is de olieprijs vandaag bijna 10% duurder geworden. In New York kostte een vat ruwe olie weer meer dan 45 dollar.