Die crisis vertaalt zich onder andere in een teruglopende vraag naar ruwe olie, waardoor op zijn beurt de olieprijs onder druk blijft staan. Vandaag viel de prijs voor crude terug onder 35 dollar per vat.


Bij het slot van de handel op de New York Mercantile Exchange kostte een vat ruwe olie nog 34,93 dollar, of 2,58 dollar minder dan het slotniveau van gisteren.

Volgens de energiespecialisten van broker Raymond James gelooft de oliemarkt niet dat het economisch reddingsplan van president Obama soelaas gaat brengen.

Die crisis vertaalt zich onder andere in een teruglopende vraag naar ruwe olie, waardoor op zijn beurt de olieprijs onder druk blijft staan. Vandaag viel de prijs voor crude terug onder 35 dollar per vat. Bij het slot van de handel op de New York Mercantile Exchange kostte een vat ruwe olie nog 34,93 dollar, of 2,58 dollar minder dan het slotniveau van gisteren. Volgens de energiespecialisten van broker Raymond James gelooft de oliemarkt niet dat het economisch reddingsplan van president Obama soelaas gaat brengen.