Pfizer moet een boete betalen van $2,3 mln, zo maakte het Amerikaans Justice Department bekend. De boete - een record in zijn soort - heeft te maken met het onrechtmatig voorschrijven van geneesmiddelen op voorschrift.

Het verkoopteam van het grootste farmabedrijf in de wereld zou dokters op een ongeoorloofde manier hebben benaderd om hun geneesmiddelen van het bedrijf te doen bestellen.

Bovendien was er sprake van een bepaalde vorm van omkoperij, meer bepaald in de vorm van etentjes en snoepreisjes, uiteraard met de bedoeling om grotere bestellingen binnen te halen.

Pfizer moet een boete betalen van $2,3 mln, zo maakte het Amerikaans Justice Department bekend. De boete - een record in zijn soort - heeft te maken met het onrechtmatig voorschrijven van geneesmiddelen op voorschrift. Het verkoopteam van het grootste farmabedrijf in de wereld zou dokters op een ongeoorloofde manier hebben benaderd om hun geneesmiddelen van het bedrijf te doen bestellen. Bovendien was er sprake van een bepaalde vorm van omkoperij, meer bepaald in de vorm van etentjes en snoepreisjes, uiteraard met de bedoeling om grotere bestellingen binnen te halen.