Mogelijk kan de start van het resultatenseizoen de koersen helpen om richting te kiezen. Vanavond zijn er de cijfers van Alcoa en de analisten gaan uit van een winst per aandeel van 6 dollarcent. Over dezelfde periode een jaar geleden bedroeg de winst per aandeel nog 32 dollarcent.

Wat gaat de AEX doen?

De korte termijn stijgende trend van de AEX is volgens ABN Amro aanbeland in een eerste weerstandszone tussen 313,46 - 316,67. Hier komt wat aanbod los en dat is niet zo gek na de recente forse koersstijging.

Een pullback naar de vorige top, eerste steun 304,70, is mogelijk zonder dat het beeld verzwakt. Dat gebeurt pas wanneer de AEX onder de tweede (dubbele) steun zakt, die gevormd is op 298,84.

Hier ligt de onderkant van een recent gevormde gap (mogelijke steunzone). Dit niveau valt samen met de korte termijn stijgende steunlijn.

Op de weekgrafiek is de AEX aanbeland op een dubbele weerstand in de zone 313,46 - 316,67. Een doorbraak op basis van een weekslot hierboven is noodzakelijk om verder op te kunnen lopen richting de top van 2012.

Deze is gevormd op 337,20. Topvorming onder de genoemde barrière kan de AEX laten corrigeren, maar zolang de laatste koersbodem 281,00 intact blijft is de herstelbeweging van de Amsterdamse beurs nog steeds niet definitief afgerond.

De uitbraak buiten de range 281,00 - 316,67 moet volgens ABN Amro nieuwe aanwijzingen op gaan leveren met betrekking tot het verdere koersverloop.

Mogelijk kan de start van het resultatenseizoen de koersen helpen om richting te kiezen. Vanavond zijn er de cijfers van Alcoa en de analisten gaan uit van een winst per aandeel van 6 dollarcent. Over dezelfde periode een jaar geleden bedroeg de winst per aandeel nog 32 dollarcent. Wat gaat de AEX doen? De korte termijn stijgende trend van de AEX is volgens ABN Amro aanbeland in een eerste weerstandszone tussen 313,46 - 316,67. Hier komt wat aanbod los en dat is niet zo gek na de recente forse koersstijging. Een pullback naar de vorige top, eerste steun 304,70, is mogelijk zonder dat het beeld verzwakt. Dat gebeurt pas wanneer de AEX onder de tweede (dubbele) steun zakt, die gevormd is op 298,84. Hier ligt de onderkant van een recent gevormde gap (mogelijke steunzone). Dit niveau valt samen met de korte termijn stijgende steunlijn. Op de weekgrafiek is de AEX aanbeland op een dubbele weerstand in de zone 313,46 - 316,67. Een doorbraak op basis van een weekslot hierboven is noodzakelijk om verder op te kunnen lopen richting de top van 2012. Deze is gevormd op 337,20. Topvorming onder de genoemde barrière kan de AEX laten corrigeren, maar zolang de laatste koersbodem 281,00 intact blijft is de herstelbeweging van de Amsterdamse beurs nog steeds niet definitief afgerond. De uitbraak buiten de range 281,00 - 316,67 moet volgens ABN Amro nieuwe aanwijzingen op gaan leveren met betrekking tot het verdere koersverloop.