Vrijdag worden de werkloosheidcijfers voor de maand december bekendgemaakt en de consensusverwachting is een verlies van jobs buiten de landbouwsector met 475.000 tot 500.000.

Anderzijds zou de werkloosheidsgraad zijn gestegen van 6,70% tot 7%. De analisten verwachten dat de pijn daarmee nog niet is gestopt. In de komende maanden kan de werkloosheid verder oplopen.

Een sterke daler is Alcoa, dat gisterenavond een ingrijpende reorganisatie aankondigde. Daardoor staat 13% van het totaal aantal jobs op de helling. De koers van Alcoa verliest meer dan 7%.

Vrijdag worden de werkloosheidcijfers voor de maand december bekendgemaakt en de consensusverwachting is een verlies van jobs buiten de landbouwsector met 475.000 tot 500.000.Anderzijds zou de werkloosheidsgraad zijn gestegen van 6,70% tot 7%. De analisten verwachten dat de pijn daarmee nog niet is gestopt. In de komende maanden kan de werkloosheid verder oplopen. Een sterke daler is Alcoa, dat gisterenavond een ingrijpende reorganisatie aankondigde. Daardoor staat 13% van het totaal aantal jobs op de helling. De koers van Alcoa verliest meer dan 7%.