Chemiebedrijf DuPont maakte een lagere winst over het vierde kwartaal bekend, dit op de eerste plaats als gevolg van zwakke prestaties in de divisie chemicals, electronica en communications businesses. Bovendien stegen de kosten verbonden aan het stimuleren van de groei.

Met een winst per aandeel van 12 dollarcent deed DuPont het nochtans beter dan verwacht, de consensusverwachting lag slechts op 7 dollarcent.

Over het vierde kwartaal van 2011 was er nog steeds een winst per aandeel van 40 per dollarcent. In een toelichting op de cijfers zei de CEO van het bedrijf dat het momenteel moeilijk is om in de toekomst te kijken.

Chemiebedrijf DuPont maakte een lagere winst over het vierde kwartaal bekend, dit op de eerste plaats als gevolg van zwakke prestaties in de divisie chemicals, electronica en communications businesses. Bovendien stegen de kosten verbonden aan het stimuleren van de groei. Met een winst per aandeel van 12 dollarcent deed DuPont het nochtans beter dan verwacht, de consensusverwachting lag slechts op 7 dollarcent. Over het vierde kwartaal van 2011 was er nog steeds een winst per aandeel van 40 per dollarcent. In een toelichting op de cijfers zei de CEO van het bedrijf dat het momenteel moeilijk is om in de toekomst te kijken.