Anderzijds raakt de Dow Jones slechts met moeite van de grond.

De koers van Facebook stabiliseert zich, vandaag blijft het aandeel dicht bij huis.

In de loop van de maandagsessie werd een bodem bereikt op 26,44 dollar en dat is het voorlopige dieptepunt. Van het opduiken van koopjesjagers is echter nog geen sprake, mogelijk moet de koers nog lager.

Groei in de Amerikaanse dienstensector trekt opnieuw aan

Het groeitempo in de Amerikaanse dienstensector is in mei opnieuw lichtjes gestegen, zo blijkt uit een rapport opgesteld door het Institute for Supply Management.

De stijging is met name te danken aan een toename van het aantal nieuwe orders. De index van de aankoopmanagers kwam vorige maand uit op 53,70, tegenover 53,50 in april.

De stand van de index was beter dan verwacht, want de analisten hadden gerekend op een index op hetzelfde niveau als in april. Elke stand van de index boven 50 wijst in de richting van groei, onder 50 is er sprake van een krimp van de economische activiteiten.

Anderzijds raakt de Dow Jones slechts met moeite van de grond. De koers van Facebook stabiliseert zich, vandaag blijft het aandeel dicht bij huis. In de loop van de maandagsessie werd een bodem bereikt op 26,44 dollar en dat is het voorlopige dieptepunt. Van het opduiken van koopjesjagers is echter nog geen sprake, mogelijk moet de koers nog lager. Groei in de Amerikaanse dienstensector trekt opnieuw aan Het groeitempo in de Amerikaanse dienstensector is in mei opnieuw lichtjes gestegen, zo blijkt uit een rapport opgesteld door het Institute for Supply Management. De stijging is met name te danken aan een toename van het aantal nieuwe orders. De index van de aankoopmanagers kwam vorige maand uit op 53,70, tegenover 53,50 in april. De stand van de index was beter dan verwacht, want de analisten hadden gerekend op een index op hetzelfde niveau als in april. Elke stand van de index boven 50 wijst in de richting van groei, onder 50 is er sprake van een krimp van de economische activiteiten.