Hedge funds en andere investeringsfirma's sturen emails rond naar hun klanten dat ze voorbereid moeten zijn op een overwinning van Barack Obama bij de presidentsverkiezingen. Wall Street maakt zich dus klaar voor een herverkiezing van de zittende president. Algemeen is het sentiment op de beurzen al een paar dagen minder goed.

Technisch beeld AEX nog onduidelijk

Uiteindelijk stonden de meeste internationale beurzen donderdag 0,5% tot 2,5% lager dan de vrijdag ervoor, terwijl afgelopen vrijdag de koersen verder daalden.

De AEX presteerde volgens ABN Amro gemiddeld met een daling van 1,5% tot 329,12. Zolang technisch gezien de weerstand op 340,22 niet wordt geslecht, blijft het lange termijn beeld neutraal. Onder de 326,86 punten wordt het beeld van korte termijn zwakte bevestigd.

Van het bedrijvenfront zijn de komende twee weken volgens ABN Amro nog weinig gegevens te verwachten. Daarna komt het cijferseizoen geleidelijk op gang.

Op macro-economisch gebied zal het daarentegen een drukke week worden. Niet zozeer vanwege de indices van inkoopmanagers die in veel landen worden gepubliceerd.

Daarvoor zijn de schattingen immers al vorige week bekend gemaakt. Wel zullen de vergaderingen van de ECB en de Bank of England nieuwe inzichten in het beleid kunnen opleveren.

Daarnaast zal met belangstelling worden gekeken naar de fabrieksorders over augustus in de Verenigde Staten en Duitsland. Als klap op de vuurpijl zal de komende week worden afgesloten met de Amerikaanse werkgelegenheids- en werkloosheidscijfers over september.

Hedge funds en andere investeringsfirma's sturen emails rond naar hun klanten dat ze voorbereid moeten zijn op een overwinning van Barack Obama bij de presidentsverkiezingen. Wall Street maakt zich dus klaar voor een herverkiezing van de zittende president. Algemeen is het sentiment op de beurzen al een paar dagen minder goed. Technisch beeld AEX nog onduidelijkUiteindelijk stonden de meeste internationale beurzen donderdag 0,5% tot 2,5% lager dan de vrijdag ervoor, terwijl afgelopen vrijdag de koersen verder daalden. De AEX presteerde volgens ABN Amro gemiddeld met een daling van 1,5% tot 329,12. Zolang technisch gezien de weerstand op 340,22 niet wordt geslecht, blijft het lange termijn beeld neutraal. Onder de 326,86 punten wordt het beeld van korte termijn zwakte bevestigd. Van het bedrijvenfront zijn de komende twee weken volgens ABN Amro nog weinig gegevens te verwachten. Daarna komt het cijferseizoen geleidelijk op gang. Op macro-economisch gebied zal het daarentegen een drukke week worden. Niet zozeer vanwege de indices van inkoopmanagers die in veel landen worden gepubliceerd. Daarvoor zijn de schattingen immers al vorige week bekend gemaakt. Wel zullen de vergaderingen van de ECB en de Bank of England nieuwe inzichten in het beleid kunnen opleveren. Daarnaast zal met belangstelling worden gekeken naar de fabrieksorders over augustus in de Verenigde Staten en Duitsland. Als klap op de vuurpijl zal de komende week worden afgesloten met de Amerikaanse werkgelegenheids- en werkloosheidscijfers over september.