Het sentiment werd uiteraard ondermijnd door de publicatie van tegenvallende werkloosheidscijfers voor de maand maart afgelopen vrijdag. De beleggers vrezen dat het herstel van de arbeidsmarkt dreigt stil te vallen.

Bij het slot van de handel stonden de Dow Jones en de S&P 500 respectievelijk 1% en 1,14% in het rood, terwijl de Nasdaq een verlies van 1,18% liet optekenen.

Op de valutamarkten is de koers van de dollar opnieuw wat verzwakt, zodat voor één euro opnieuw 1,3111 dollar werd betaald.

Het rendement op de 10-jarige Amerikaanse staatsobligatie daalde nog maar eens tot 2,037%, een troy ounce goud werd op 1640,80 dollar iets meer dan 12 dollar per troy ounce duurder en een vat ruwe olie (US Crude) werd 1,15 dollar per vat duurder en kostte opnieuw ruim 102 dollar.

Caterpillar houdt de moed er in

Aan de vooravond van het resultatenseizoen zijn de beleggers voorbereid op slecht nieuws, hoewel dat niet noodzakelijk zo hoeft te zijn.

Caterpillar, toch een belangrijke naam in de industriële sector, liet alvast weten weinig hinder ondervonden te hebben van de Europese schuldencrisis. Met Alcoa wordt morgenavond het resultatenseizoen op gang geschoten, maar vooral volgende week en de week nadien zijn er veel blue chips die komen rapporteren.

Het sentiment werd uiteraard ondermijnd door de publicatie van tegenvallende werkloosheidscijfers voor de maand maart afgelopen vrijdag. De beleggers vrezen dat het herstel van de arbeidsmarkt dreigt stil te vallen. Bij het slot van de handel stonden de Dow Jones en de S&P 500 respectievelijk 1% en 1,14% in het rood, terwijl de Nasdaq een verlies van 1,18% liet optekenen. Op de valutamarkten is de koers van de dollar opnieuw wat verzwakt, zodat voor één euro opnieuw 1,3111 dollar werd betaald. Het rendement op de 10-jarige Amerikaanse staatsobligatie daalde nog maar eens tot 2,037%, een troy ounce goud werd op 1640,80 dollar iets meer dan 12 dollar per troy ounce duurder en een vat ruwe olie (US Crude) werd 1,15 dollar per vat duurder en kostte opnieuw ruim 102 dollar.Caterpillar houdt de moed er in Aan de vooravond van het resultatenseizoen zijn de beleggers voorbereid op slecht nieuws, hoewel dat niet noodzakelijk zo hoeft te zijn. Caterpillar, toch een belangrijke naam in de industriële sector, liet alvast weten weinig hinder ondervonden te hebben van de Europese schuldencrisis. Met Alcoa wordt morgenavond het resultatenseizoen op gang geschoten, maar vooral volgende week en de week nadien zijn er veel blue chips die komen rapporteren.