De beleggers gaan er van uit dat de Amerikaanse centrale bank volgende week basisrente opnieuw met een half procent gaat verlagen, terwijl er daarnaast bijkomende maatregelen aangekondigd kunnen worden.

De vraag is echter wat er nadien te gebeuren staat. Het kruit van de FED is bijna verschoten en het valt nog af te wachten of de renteverlagingen gaan volstaan om de economie weer vlot te trekken.


In de autosector blijft het sentiment afwachtend. Ford kan het verlies nog min of meer beperken, maar General Motors moet meer dan 10% prijsgeven.

De beleggers gaan er van uit dat de Amerikaanse centrale bank volgende week basisrente opnieuw met een half procent gaat verlagen, terwijl er daarnaast bijkomende maatregelen aangekondigd kunnen worden. De vraag is echter wat er nadien te gebeuren staat. Het kruit van de FED is bijna verschoten en het valt nog af te wachten of de renteverlagingen gaan volstaan om de economie weer vlot te trekken. In de autosector blijft het sentiment afwachtend. Ford kan het verlies nog min of meer beperken, maar General Motors moet meer dan 10% prijsgeven.