De verwachting van het management lag tussen de USD 1,22-1,27. Dit resultaat was echter te danken aan een wat lager belastingtarief en minder uitstaande aandelen (het bedrijf heeft een inkoopprogramma van eigen aandelen).

Wal-Mart meldde een omzetgroei voor het tweede kwartaal van -0,3% in Walmart VS (goed voor 59% van de omzet). Gelijk hieraan was hieraan Walmart International (goed voor 29% van de omzet). Voor Sam's Club (12% van de verkoop) werd een omzetstijging van 1,7% gerapporteerd.

De hogere loonbelasting blijft zwaar wegen op de jaar-op-jaar groei van consumentenbestedingen, terwijl de lage inflatie op voedselprijzen ook drukt op de groei.

Deze omstandigheden waren niet geheel onverwacht, maar de omvang van hun impact op de resultaten was groter dan werd verwacht door het management.

Als gevolg daarvan heeft het bedrijf zijn verwachting voor de verkoop in heel 2013 verlaagd tot 2 tot 3% (van 5 tot 6%). De verwachting voor de winst per aandeel is neerwaarts bijgesteld naar USD 5,10- USD 5,30 (van USD 5,20- USD 5,40). Dit komt neer op een daling van zo'n 2%.

Ondanks de uitdagingen op korte termijn, denkt ABN Amro dat het bedrijf de juiste maatregelen neemt om zijn marktaandeel te verbeteren.

Het aandeel handelt nu tegen een reëel geschatte waarde van USD 74. ABN Amro vindt de aandelen redelijk gewaardeerd en heeft een neutraal advies.

De verwachting van het management lag tussen de USD 1,22-1,27. Dit resultaat was echter te danken aan een wat lager belastingtarief en minder uitstaande aandelen (het bedrijf heeft een inkoopprogramma van eigen aandelen). Wal-Mart meldde een omzetgroei voor het tweede kwartaal van -0,3% in Walmart VS (goed voor 59% van de omzet). Gelijk hieraan was hieraan Walmart International (goed voor 29% van de omzet). Voor Sam's Club (12% van de verkoop) werd een omzetstijging van 1,7% gerapporteerd. De hogere loonbelasting blijft zwaar wegen op de jaar-op-jaar groei van consumentenbestedingen, terwijl de lage inflatie op voedselprijzen ook drukt op de groei. Deze omstandigheden waren niet geheel onverwacht, maar de omvang van hun impact op de resultaten was groter dan werd verwacht door het management. Als gevolg daarvan heeft het bedrijf zijn verwachting voor de verkoop in heel 2013 verlaagd tot 2 tot 3% (van 5 tot 6%). De verwachting voor de winst per aandeel is neerwaarts bijgesteld naar USD 5,10- USD 5,30 (van USD 5,20- USD 5,40). Dit komt neer op een daling van zo'n 2%. Ondanks de uitdagingen op korte termijn, denkt ABN Amro dat het bedrijf de juiste maatregelen neemt om zijn marktaandeel te verbeteren. Het aandeel handelt nu tegen een reëel geschatte waarde van USD 74. ABN Amro vindt de aandelen redelijk gewaardeerd en heeft een neutraal advies.