Dat zagen we volgens Wilfried Steentjes van Steentjes Vermogensbeheer bijvoorbeeld bij Wal-Mart, 's werelds grootste winkelketen.

Het dividend bij het bedrijf wordt verhoogd met 18%. De koers kon de week afsluiten met een procent winst voor de week. Dat kwam overigens niet alleen door het hogere dividend maar ook omdat de cijfers minder slecht waren dan men had verwacht.

Uit uitgelekte interne e-mails bleek dat de omzet in februari fors aan het dalen was. Maar dit kwam vooral omdat veel Amerikanen nog geen belasting teruggave hadden gekregen. En als men nog geen geld heeft kan men niets kopen.

Wal-Mart denkt dan ook dat het fenomeen van de lagere omzetten in februari tijdelijk is en dat de komende weken de omzet weer op een hoger peil komt te liggen.

Overigens tenzij het politieke gesteggel weer de overhand krijgt de komende weken. Maar in het algemeen mag worden gesteld dat de consumentenaandelen het goed doen.

Dat duidt erop dat de Amerikaanse consument weer meer aan het kopen is. Uiteindelijk is dat ook goed voor de groei van de economie. Als bedrijven deze groei wat langer zien zullen zij wellicht ook bereid zijn om meer te gaan investeren.

Dat zagen we volgens Wilfried Steentjes van Steentjes Vermogensbeheer bijvoorbeeld bij Wal-Mart, 's werelds grootste winkelketen. Het dividend bij het bedrijf wordt verhoogd met 18%. De koers kon de week afsluiten met een procent winst voor de week. Dat kwam overigens niet alleen door het hogere dividend maar ook omdat de cijfers minder slecht waren dan men had verwacht. Uit uitgelekte interne e-mails bleek dat de omzet in februari fors aan het dalen was. Maar dit kwam vooral omdat veel Amerikanen nog geen belasting teruggave hadden gekregen. En als men nog geen geld heeft kan men niets kopen. Wal-Mart denkt dan ook dat het fenomeen van de lagere omzetten in februari tijdelijk is en dat de komende weken de omzet weer op een hoger peil komt te liggen. Overigens tenzij het politieke gesteggel weer de overhand krijgt de komende weken. Maar in het algemeen mag worden gesteld dat de consumentenaandelen het goed doen. Dat duidt erop dat de Amerikaanse consument weer meer aan het kopen is. Uiteindelijk is dat ook goed voor de groei van de economie. Als bedrijven deze groei wat langer zien zullen zij wellicht ook bereid zijn om meer te gaan investeren.