Het Amerikaanse Wal-Mart was zo'n bedrijf dat weliswaar resultaten publiceerde die in lijn waren met de gemiddelde analistenverwachtingen, maar tegelijkertijd de vooruitzichten zag verslechteren.

Dat laatste heeft te maken met de positionering van Wal-Mart met zijn mega-winkels, terwijl Amerikaanse consumenten in toenemende mate een voorkeur voor kleinere supermarkten in de eigen buurt ontwikkelen.

Daarnaast werkt het afbouwen door de Amerikaanse overheid van de voedselbonnenprogramma's negatief door op de verwachte omzet.

Het Amerikaanse Wal-Mart was zo'n bedrijf dat weliswaar resultaten publiceerde die in lijn waren met de gemiddelde analistenverwachtingen, maar tegelijkertijd de vooruitzichten zag verslechteren. Dat laatste heeft te maken met de positionering van Wal-Mart met zijn mega-winkels, terwijl Amerikaanse consumenten in toenemende mate een voorkeur voor kleinere supermarkten in de eigen buurt ontwikkelen. Daarnaast werkt het afbouwen door de Amerikaanse overheid van de voedselbonnenprogramma's negatief door op de verwachte omzet.