Inmiddels is duidelijk geworden dat de eindejaarsverkopen de slechtste zijn geweest voor de afgelopen 40 jaar. Dat betekent niet meer of niet minder dan dat de marges van de grote distributieketens onder druk staan.

Volgens Adrienne Tennant, analist bij Friedman, Billings, Ramsey, voorspelt dat niet veel goeds voor de komende maanden. De resultaten van de distributieketens zullen verder onder druk blijven staan.

Zelfs Wal-Mart, dat tot dusver relatief gespaard bleef, krijgt nu de klappen. De koers van Wal-Mart moet meer dan 7% prijsgeven en dat is de grootste koersdaling sinds lang.

Inmiddels is duidelijk geworden dat de eindejaarsverkopen de slechtste zijn geweest voor de afgelopen 40 jaar. Dat betekent niet meer of niet minder dan dat de marges van de grote distributieketens onder druk staan. Volgens Adrienne Tennant, analist bij Friedman, Billings, Ramsey, voorspelt dat niet veel goeds voor de komende maanden. De resultaten van de distributieketens zullen verder onder druk blijven staan. Zelfs Wal-Mart, dat tot dusver relatief gespaard bleef, krijgt nu de klappen. De koers van Wal-Mart moet meer dan 7% prijsgeven en dat is de grootste koersdaling sinds lang.