's Werelds grootste detailhandel zag de omzet op basis van een gelijk aantal winkels in de Verenigde Staten vorig kwartaal met 1,4% dalen.

Dat kwam niet onverwacht omdat het bedrijf zelf uitgaat van vlakke resultaten, maar de daling was iets groter dan verwacht.

Ook fiscale tegenvallers, licht hogere loonkosten en een lagere voedselinflatie beïnvloeden de omzet in het eerste kwartaal negatief.

ABN Amro vind het bemoedigend dat het bedrijf voor het tweede kwartaal uitgaat van iets meer groei. Dat scenario is goed mogelijk omdat door het warmere weer de vraag naar zomerartikelen en outdoor producten verbetert.

De operationele marges van Wal-Mart bleven vlak op 5,6% ondanks meer zwakte in de verkopen. De kostenvoordelen van de Amerikaanse grootgrutter in vergelijking met kleinere winkelketens houden de winstgevendheid echter op peil.

Daarom blijft de opinie van ABN Amro onveranderd voor het concern. Andere kostenefficiënte bedrijven zoals Amazon.com en Costco zullen ook de komende jaren voor een gezond concurrerend klimaat zorgen. Het aandeel handelt boven de fair value van USD 74. ABN Amro heeft een neutraal advies.

's Werelds grootste detailhandel zag de omzet op basis van een gelijk aantal winkels in de Verenigde Staten vorig kwartaal met 1,4% dalen. Dat kwam niet onverwacht omdat het bedrijf zelf uitgaat van vlakke resultaten, maar de daling was iets groter dan verwacht. Ook fiscale tegenvallers, licht hogere loonkosten en een lagere voedselinflatie beïnvloeden de omzet in het eerste kwartaal negatief. ABN Amro vind het bemoedigend dat het bedrijf voor het tweede kwartaal uitgaat van iets meer groei. Dat scenario is goed mogelijk omdat door het warmere weer de vraag naar zomerartikelen en outdoor producten verbetert. De operationele marges van Wal-Mart bleven vlak op 5,6% ondanks meer zwakte in de verkopen. De kostenvoordelen van de Amerikaanse grootgrutter in vergelijking met kleinere winkelketens houden de winstgevendheid echter op peil. Daarom blijft de opinie van ABN Amro onveranderd voor het concern. Andere kostenefficiënte bedrijven zoals Amazon.com en Costco zullen ook de komende jaren voor een gezond concurrerend klimaat zorgen. Het aandeel handelt boven de fair value van USD 74. ABN Amro heeft een neutraal advies.