De omzet klom in het fiscale derde kwartaal (dat eindigt op 31 oktober) met 3,4% tot USD 113,2 miljard, wat lager is dan verwacht. Analisten gingen uit van USD 114,9 miljard.

In de Verenigde Staten steeg de omzet van Wal-Mart met 3,6% en daarbuiten nam die met 2,4% toe. De nettowinst kwam 9% hoger uit op USD 3,64 miljard, ofwel USD 1,08 per aandeel, en bleef een dollarcent onder de verwachting steken.

Voor het fiscale vierde kwartaal, waaronder ook de cruciale feestdagen vallen, gaat Wal-Mart uit van een winst per aandeel in de brandbreedte USD 1,53 - 1,58, waar analisten rekenden op USD 1,59.

De bodem voor de winst per aandeel voor het gehele fiscale jaar 2013 is verhoogd naar USD 4,88 - 4,93 van eerder USD 4,83 - 4,93.

Wal-Mart blikt voorzichtig vooruit omdat klanten wereldwijd vooral kijken naar lage prijzen en de concurrentie voor de feestdagen moordend zal zijn.

De verkopen in het vierde kwartaal kunnen ook negatief worden beïnvloed zolang de Amerikaanse regering zich nog niet heeft uitgesproken over belastingverhogingen.

Het aandeel Wal-Mart heeft dit jaar duidelijk aan waarde gewonnen vanwege de verwachting dat de omzet in de Verenigde Staten zou toenemen.

De derdekwartaalresultaten en de outlook voor het vierde kwartaal kunnen een rem op de koers zetten. De analisten van ABN Amro handhaven hun opinie houden.

De omzet klom in het fiscale derde kwartaal (dat eindigt op 31 oktober) met 3,4% tot USD 113,2 miljard, wat lager is dan verwacht. Analisten gingen uit van USD 114,9 miljard. In de Verenigde Staten steeg de omzet van Wal-Mart met 3,6% en daarbuiten nam die met 2,4% toe. De nettowinst kwam 9% hoger uit op USD 3,64 miljard, ofwel USD 1,08 per aandeel, en bleef een dollarcent onder de verwachting steken. Voor het fiscale vierde kwartaal, waaronder ook de cruciale feestdagen vallen, gaat Wal-Mart uit van een winst per aandeel in de brandbreedte USD 1,53 - 1,58, waar analisten rekenden op USD 1,59. De bodem voor de winst per aandeel voor het gehele fiscale jaar 2013 is verhoogd naar USD 4,88 - 4,93 van eerder USD 4,83 - 4,93. Wal-Mart blikt voorzichtig vooruit omdat klanten wereldwijd vooral kijken naar lage prijzen en de concurrentie voor de feestdagen moordend zal zijn. De verkopen in het vierde kwartaal kunnen ook negatief worden beïnvloed zolang de Amerikaanse regering zich nog niet heeft uitgesproken over belastingverhogingen. Het aandeel Wal-Mart heeft dit jaar duidelijk aan waarde gewonnen vanwege de verwachting dat de omzet in de Verenigde Staten zou toenemen. De derdekwartaalresultaten en de outlook voor het vierde kwartaal kunnen een rem op de koers zetten. De analisten van ABN Amro handhaven hun opinie houden.