Het bedrijf gaat nu uit van een range van USD 0,91 tot 0,94 terwijl het eerder nog USD1,03 tot 1,07 per aandeel communiceerde.

De toenemende werkloosheid in de Verenigde Staten, en daarnaast de moeilijkere kredietverlening aan consumenten, zorgde voor de moeilijkste decembermaand voor retailers in de afgelopen veertig jaar.

Zo nam de omzet in de decembermaand slechts met 1,7% toe, terwijl analisten uitgingen van een stijging met 2,7%. Desondanks wil het door Wal-Mart gerapporteerde cijfer niet zeggen dat er marktaandeel is verloren, integendeel zelfs.

Verschillende onderzoeksbureaus berekenden een daling van de omzet van 2%, voor de gehele sector, die zwaar onder druk staat. Voornaamste risico's voor Wal-Mart zijn in de ogen van ABN Amro:

-een langer dan verwachte, aanhoudende teruggang in de consumentenbestedingen in de Verenigde Staten;
-negatieve valuta-effecten;
-inzakkende internationale markten;
-de ontwikkeling van een negatief sentiment rondom Wal-Mart.

Toch heeft ABN Amro nog steeds een koopadvies.

Het bedrijf gaat nu uit van een range van USD 0,91 tot 0,94 terwijl het eerder nog USD1,03 tot 1,07 per aandeel communiceerde. De toenemende werkloosheid in de Verenigde Staten, en daarnaast de moeilijkere kredietverlening aan consumenten, zorgde voor de moeilijkste decembermaand voor retailers in de afgelopen veertig jaar.Zo nam de omzet in de decembermaand slechts met 1,7% toe, terwijl analisten uitgingen van een stijging met 2,7%. Desondanks wil het door Wal-Mart gerapporteerde cijfer niet zeggen dat er marktaandeel is verloren, integendeel zelfs.Verschillende onderzoeksbureaus berekenden een daling van de omzet van 2%, voor de gehele sector, die zwaar onder druk staat. Voornaamste risico's voor Wal-Mart zijn in de ogen van ABN Amro:-een langer dan verwachte, aanhoudende teruggang in de consumentenbestedingen in de Verenigde Staten; -negatieve valuta-effecten; -inzakkende internationale markten; -de ontwikkeling van een negatief sentiment rondom Wal-Mart. Toch heeft ABN Amro nog steeds een koopadvies.