Over het vierde kwartaal heeft Wal-Mart een omzetgroei geboekt van 1,7 procent tot USD 108 miljard, meer dan analisten hadden verwacht.

De winst per aandeel daalde 6,8 procent tot USD 0,96.
Wal-Mart profiteert juist van de recessie. Amerikanen die op zoek zijn naar koopjes, komen al snel in één van de winkels van Wal-Mart terecht.

De onderneming heeft vooral baat bij de verkoop van levensmiddelen. Wal-Mart blijft optimistisch. Voor 2010 voorziet het concern een winst per aandeel van USD 3,45 - USD 3,60. De huidige analistenconsensus is USD 3,37. ABN Amro blijft bij het koopadvies.

Over het vierde kwartaal heeft Wal-Mart een omzetgroei geboekt van 1,7 procent tot USD 108 miljard, meer dan analisten hadden verwacht. De winst per aandeel daalde 6,8 procent tot USD 0,96. Wal-Mart profiteert juist van de recessie. Amerikanen die op zoek zijn naar koopjes, komen al snel in één van de winkels van Wal-Mart terecht. De onderneming heeft vooral baat bij de verkoop van levensmiddelen. Wal-Mart blijft optimistisch. Voor 2010 voorziet het concern een winst per aandeel van USD 3,45 - USD 3,60. De huidige analistenconsensus is USD 3,37. ABN Amro blijft bij het koopadvies.