Klanten van Wal-Mart houden de hand op de knip, onder andere door een hogere inkomstenbelasting. De omzet is februari is daardoor de slechtste sinds zeven jaar.

Het concern verlaagt om die reden de prognose voor de winst per aandeel in het eerste kwartaal van USD 1,16 naar USD 1,11. De markt gaat uit van USD 1,19.

Voor het hele jaar verwacht Wal-Mart een winst per aandeel tussen USD 5,20 en 5,40. Dat komt overeen met de verwachtingen.

De winst steeg in het vierde kwartaal met 8,7% tot USD 5,61 miljard, ofwel USD 1,67 per aandeel. Dat is beter dan de USD 1,57 waarmee de markt gemiddeld rekening hield.

De omzet bleef ietwat ondermaats, onder andere door lagere belastingtarieven en eenmalige items. Het dividend voor 2014 wordt met 18% verhoogd tot USD 1,88 per aandeel. De analisten van ABN Amro vinden het aandeel Wal-Mart realistisch geprijsd, zij blijven neutraal.

Klanten van Wal-Mart houden de hand op de knip, onder andere door een hogere inkomstenbelasting. De omzet is februari is daardoor de slechtste sinds zeven jaar. Het concern verlaagt om die reden de prognose voor de winst per aandeel in het eerste kwartaal van USD 1,16 naar USD 1,11. De markt gaat uit van USD 1,19. Voor het hele jaar verwacht Wal-Mart een winst per aandeel tussen USD 5,20 en 5,40. Dat komt overeen met de verwachtingen. De winst steeg in het vierde kwartaal met 8,7% tot USD 5,61 miljard, ofwel USD 1,67 per aandeel. Dat is beter dan de USD 1,57 waarmee de markt gemiddeld rekening hield. De omzet bleef ietwat ondermaats, onder andere door lagere belastingtarieven en eenmalige items. Het dividend voor 2014 wordt met 18% verhoogd tot USD 1,88 per aandeel. De analisten van ABN Amro vinden het aandeel Wal-Mart realistisch geprijsd, zij blijven neutraal.