Vandaag start de meeting van het FOMC, het comité binnen de Amerikaanse centrale bank dat een beslissing over de rentepolitiek moet nemen. Morgenavond volgt dan de slotverklaring, met een toelichting over de economische situatie in de Verenigde Staten.

Algemeen wordt verwacht dat de FED het taperen gewoon zal verderzetten. Dat betekent concreet dat de inkoop van eigen staatsobligaties in juli opnieuw zal teruggeschroefd worden van 45 miljard dollar tot 35 miljard dollar. Mogelijk zullen ook de economische prognoses naar beneden aangepast worden.

Vandaag start de meeting van het FOMC, het comité binnen de Amerikaanse centrale bank dat een beslissing over de rentepolitiek moet nemen. Morgenavond volgt dan de slotverklaring, met een toelichting over de economische situatie in de Verenigde Staten. Algemeen wordt verwacht dat de FED het taperen gewoon zal verderzetten. Dat betekent concreet dat de inkoop van eigen staatsobligaties in juli opnieuw zal teruggeschroefd worden van 45 miljard dollar tot 35 miljard dollar. Mogelijk zullen ook de economische prognoses naar beneden aangepast worden.