Van grote bewegingen is echter geen sprake, de beleggers nemen wat het goud betreft duidelijk een afwachtende houding aan.

Per saldo zit de goudprijs vastgepind tussen het niveau van 1550 dollar per troy ounce en het 200-daags gewogen gemiddelde dat zich tegenwoordig rond 1630 dollar bevindt. Een uitbraak respectievelijk onder of boven deze niveaus kan een krachtig signaal geven.

Centrale banken kochten bijna 300 ton goud tot en met 31 maart

De World Gold Council raamt dat op het einde van het eerste kwartaal van dit jaar de centrale bijna 300 ton goud hadden gekocht, dit over een periode van 12 maanden.

De gretigste koper was de Turkse centrale bank, die 93 ton goud heeft ingeslagen. Rusland en Thailand kochten respectievelijk 85 en 44 ton.

Dat stemt overeen met ongeveer 11% van de totale wereldproductie aan goud. Er is volgens Boris Cukon van Fuchs Global Natural Resources Flexible Fund uiteraard sprake van een groot verschil met het verleden, want toen waren de centrale banken per saldo verkopers van 400 tot 500 ton op goudbasis.

Van grote bewegingen is echter geen sprake, de beleggers nemen wat het goud betreft duidelijk een afwachtende houding aan. Per saldo zit de goudprijs vastgepind tussen het niveau van 1550 dollar per troy ounce en het 200-daags gewogen gemiddelde dat zich tegenwoordig rond 1630 dollar bevindt. Een uitbraak respectievelijk onder of boven deze niveaus kan een krachtig signaal geven. Centrale banken kochten bijna 300 ton goud tot en met 31 maart De World Gold Council raamt dat op het einde van het eerste kwartaal van dit jaar de centrale bijna 300 ton goud hadden gekocht, dit over een periode van 12 maanden. De gretigste koper was de Turkse centrale bank, die 93 ton goud heeft ingeslagen. Rusland en Thailand kochten respectievelijk 85 en 44 ton. Dat stemt overeen met ongeveer 11% van de totale wereldproductie aan goud. Er is volgens Boris Cukon van Fuchs Global Natural Resources Flexible Fund uiteraard sprake van een groot verschil met het verleden, want toen waren de centrale banken per saldo verkopers van 400 tot 500 ton op goudbasis.