Ook op het vlak van bedrijfsresultaten belooft het een kalme dag te worden, in schril contrast met de drukte van gisteren. Delhaize opende opnieuw wat lager, het goede nieuws zit inmiddels in de koers verrekend.

Op het vlak van macro-economisch nieuws is het op de eerste plaats uitkijken naar de rentebeslissing van de Bank of England, die de knoop zal moeten doorhakken of de basisrente al dan niet ongewijzigd wordt gehouden op een half procent. Algemeen wordt verwacht dat de Britse centrale bank niets zal wijzigen aan haar monetaire politiek.

Spanje veilt vandaag opnieuw staatsobligaties en hoopt zo een bedrag van 4,50 miljard euro op te halen. Het betreft obligaties met looptijden van 3 tot 5 jaar.

De Spanjaarden zijn er recent opnieuw in geslaagd om zichzelf te financieren, dit dankzij een forse daling van de rente op de toonaangevende 10-jarige staatsobligatie.

Ook op het vlak van bedrijfsresultaten belooft het een kalme dag te worden, in schril contrast met de drukte van gisteren. Delhaize opende opnieuw wat lager, het goede nieuws zit inmiddels in de koers verrekend. Op het vlak van macro-economisch nieuws is het op de eerste plaats uitkijken naar de rentebeslissing van de Bank of England, die de knoop zal moeten doorhakken of de basisrente al dan niet ongewijzigd wordt gehouden op een half procent. Algemeen wordt verwacht dat de Britse centrale bank niets zal wijzigen aan haar monetaire politiek. Spanje veilt vandaag opnieuw staatsobligaties en hoopt zo een bedrag van 4,50 miljard euro op te halen. Het betreft obligaties met looptijden van 3 tot 5 jaar. De Spanjaarden zijn er recent opnieuw in geslaagd om zichzelf te financieren, dit dankzij een forse daling van de rente op de toonaangevende 10-jarige staatsobligatie.