Beiden werden in de afgelopen twee jaar echter ontkoppeld, een verdere verlening van de balans van de FED ging niet langer gepaard met een stijging van de goudprijs. Volgens Don Coxe, portfolio adviser bij BMO Asset Management, heeft dat de maken dat meeste mensen de handdoek in de ring hebben gegooid wat de inflatie betreft.

Wachten op inflatie (en dus ook op het goud) is wachten op Godot, aldus Coxe. Alleen de hyperinflationisten durven nog openlijk spreken over een come-back van de inflatie. Het inflatiegevaar is voorlopig beperkt en dat zal in de komende weken en maanden waarschijnlijk zo blijven.

Beiden werden in de afgelopen twee jaar echter ontkoppeld, een verdere verlening van de balans van de FED ging niet langer gepaard met een stijging van de goudprijs. Volgens Don Coxe, portfolio adviser bij BMO Asset Management, heeft dat de maken dat meeste mensen de handdoek in de ring hebben gegooid wat de inflatie betreft. Wachten op inflatie (en dus ook op het goud) is wachten op Godot, aldus Coxe. Alleen de hyperinflationisten durven nog openlijk spreken over een come-back van de inflatie. Het inflatiegevaar is voorlopig beperkt en dat zal in de komende weken en maanden waarschijnlijk zo blijven.