Daardoor zou het renteniveau op het historisch laag niveau van 0,50% uitkomen. Het zou meteen ook betekenen dat de FED het grootste deel van haar rentekruit verschoten heeft.

FED-voorzitter Ben Bernanke heeft inmiddels al laten weten dat hij nog steeds werkingsmiddelen achter de hand heeft om de economische crisis te bestrijden. De FED kan bijvoorbeeld op grote schaal liquiditeiten blijven verstrekken.

Die krachtige inspanningen moeten er op termijn toe leiden dat de VS-economie uit het dal raakt. Dat zal niet zonder pijn verlopen, want het herstel zou pas ergens midden volgend jaar gebeuren.

Dit jaar zijn er al bijna 2 miljoen jobs verloren gaan en daar zouden er nog eens 3 miljoen kunnen bijkomen tegen de zomer van 2010. De FED is daarom bereid om tot het uiterste te gaan om de economie uit het slop te halen.

Daardoor zou het renteniveau op het historisch laag niveau van 0,50% uitkomen. Het zou meteen ook betekenen dat de FED het grootste deel van haar rentekruit verschoten heeft.FED-voorzitter Ben Bernanke heeft inmiddels al laten weten dat hij nog steeds werkingsmiddelen achter de hand heeft om de economische crisis te bestrijden. De FED kan bijvoorbeeld op grote schaal liquiditeiten blijven verstrekken. Die krachtige inspanningen moeten er op termijn toe leiden dat de VS-economie uit het dal raakt. Dat zal niet zonder pijn verlopen, want het herstel zou pas ergens midden volgend jaar gebeuren. Dit jaar zijn er al bijna 2 miljoen jobs verloren gaan en daar zouden er nog eens 3 miljoen kunnen bijkomen tegen de zomer van 2010. De FED is daarom bereid om tot het uiterste te gaan om de economie uit het slop te halen.