De munten van de groeimarkten alsook de aandelen markten stonden de afgelopen weken stevig onder druk. De redden daarvoor waren de commentaren van Ben Bernanke dat QE op een bepaald moment zou verminderd worden en uiteindelijk zelfs volledig zou stoppen.

Dat is natuurlijk volgens Philippe Gijsels van BNP Paribas niet zo bijzonder gezien het feit dat exceptionele maatregelen nu eenmaal moeten stoppen. Natuurlijk zijn we nog niet zover en het is maar de vraag of de Amerikaanse economie al sterk genoeg is om zonder de hulp van de Fed verder te kunnen. "Escape velocity" noemt dat zo mooi in het Engels.

De munten van de groeimarkten alsook de aandelen markten stonden de afgelopen weken stevig onder druk. De redden daarvoor waren de commentaren van Ben Bernanke dat QE op een bepaald moment zou verminderd worden en uiteindelijk zelfs volledig zou stoppen. Dat is natuurlijk volgens Philippe Gijsels van BNP Paribas niet zo bijzonder gezien het feit dat exceptionele maatregelen nu eenmaal moeten stoppen. Natuurlijk zijn we nog niet zover en het is maar de vraag of de Amerikaanse economie al sterk genoeg is om zonder de hulp van de Fed verder te kunnen. "Escape velocity" noemt dat zo mooi in het Engels.