Voor de aandelenmarkten is een soepelere Europees monetair beleid volgens Philippe Gijsels van BNP Paribas zeker goed nieuws. Dit betekent dat tot het einde van het jaar er voldoende liquiditeit zal zijn om de markten te blijven ondersteunen. We mogen ook niet vergeten dat we op de traditioneel goede periode van het jaar zijn aanbeland voor aandelen.

Sinds 1928 liet de periode van begin November tot eind December in 82 procent van de gevallen een positieve return optekenen. En het is ook vaak zo dat er nog een zeer positief einde aan het jaar wordt gebreid als de eerste 10 maanden van het jaar al positief waren. Dit omdat veel marktspelers die de rally hebben gemist nog voor het jaareinde op de trein springen.

Ondertussen evolueren de cijfers in China gunstig. Maar hier valt het op dat het vooral de exports, inderdaad naar de meer mature markten, de kar trekken. Het kan verkeren zei Brederode.

Voor de aandelenmarkten is een soepelere Europees monetair beleid volgens Philippe Gijsels van BNP Paribas zeker goed nieuws. Dit betekent dat tot het einde van het jaar er voldoende liquiditeit zal zijn om de markten te blijven ondersteunen. We mogen ook niet vergeten dat we op de traditioneel goede periode van het jaar zijn aanbeland voor aandelen. Sinds 1928 liet de periode van begin November tot eind December in 82 procent van de gevallen een positieve return optekenen. En het is ook vaak zo dat er nog een zeer positief einde aan het jaar wordt gebreid als de eerste 10 maanden van het jaar al positief waren. Dit omdat veel marktspelers die de rally hebben gemist nog voor het jaareinde op de trein springen. Ondertussen evolueren de cijfers in China gunstig. Maar hier valt het op dat het vooral de exports, inderdaad naar de meer mature markten, de kar trekken. Het kan verkeren zei Brederode.