In de technologiesector is er nog meer belangrijk nieuws. Hewlett-Pacard is van plan om 30.000 banen te schrappen. Dat is 10% van het totale personeelsbestand.

Aan het hoofd van het bedrijf staat Meg Whitman, die via deze drastische ingreep de winstgevendheid wil herstellen. Het is voorlopig nog onzeker hoe de ontslagen via de verschillende vestigingen van HP gespreid gaan worden.

Het is lastig navigeren in deze fase van de economische cyclus

In maart bereikte de economische cyclus volgens Goldman Sachs een piek. De Global Leading Indicator (GLI) verschoof van een fase van uitbreiding naar vertraging; de groei bleef wel positief, maar het groeitempo verminderde. In deze fase is het lastig navigeren.

Economische data zijn ambigu, the groeivertraging zou een inkrimping van de economische activiteit kunnen inluiden, maar ook een pauze in het midden van een cyclus, waarna het groeitempo weer zou kunnen aantrekken.

Op de aandelenmarkten verwacht Goldman Sachs ondanks hogere koersen veel lagere rendementen en hogere volatiliteit.

In de technologiesector is er nog meer belangrijk nieuws. Hewlett-Pacard is van plan om 30.000 banen te schrappen. Dat is 10% van het totale personeelsbestand. Aan het hoofd van het bedrijf staat Meg Whitman, die via deze drastische ingreep de winstgevendheid wil herstellen. Het is voorlopig nog onzeker hoe de ontslagen via de verschillende vestigingen van HP gespreid gaan worden. Het is lastig navigeren in deze fase van de economische cyclus In maart bereikte de economische cyclus volgens Goldman Sachs een piek. De Global Leading Indicator (GLI) verschoof van een fase van uitbreiding naar vertraging; de groei bleef wel positief, maar het groeitempo verminderde. In deze fase is het lastig navigeren. Economische data zijn ambigu, the groeivertraging zou een inkrimping van de economische activiteit kunnen inluiden, maar ook een pauze in het midden van een cyclus, waarna het groeitempo weer zou kunnen aantrekken. Op de aandelenmarkten verwacht Goldman Sachs ondanks hogere koersen veel lagere rendementen en hogere volatiliteit.