Dat rendement bedroeg nog 1,17%. Carl Weinstein van High Frequency Economics waarschuwde dat er zich een zeepbel aanhet vormen is bij de Duitse staatsobligatie met een looptijd van 30 jaar. De 10-jarige Spaanse stond anderzijds bij het slot van de handel in de buurt van een rendement van 7,50%.

De Europese beurzen zijn vandaag fors lager gesloten, met verliezen voor de belangrijkste indices van meer dan 2%. Vooral de financials hadden met forse koersdruk af te rekenen, maar ook industriële bedrijven als Nyrstar en Umicore werden door de beleggers fors lager gezet.

Sligro: tegenvallend resultaat

De omzet in het eerste halfjaar steeg 2,1% naar Eur 1.210 mln en de brutowinst daalde naar Eur 264 mln (vorig jaar Eur 272 mln). De nettowinst daalde naar Eur 26 mln (was Eur 34 mln), min 22%.

Foodretail groeide met 2,3% en het bedrijfsresultaat daalde met Eur 5 mln tot Eur 5 mln. Foodservice behaalde 1,8% omzetgroei.

Beter voorjaarsweer vorig jaar en toenemende actiedruk zetten volgens Theodoor Gilissen Bankiers de winst onder druk. Het bedrijfsresultaat daalde Eur 7 mln naar Eur 34 mln.

Het bedrijf verwacht voor het tweede halfjaar een lager resultaat dan vorig jaar door prijsdruk en een nettowinst voor het gehele jaar van Eur 65 mln, was Eur 78 mln vorig jaar.

Dat komt per aandeel uit op ongeveer Eur 1,50 (was Eur 1,77). De resultaten waren duidelijk lager dan verwacht. De rating van Theodoor Gilissen Bankiers is kopen.

Dat rendement bedroeg nog 1,17%. Carl Weinstein van High Frequency Economics waarschuwde dat er zich een zeepbel aanhet vormen is bij de Duitse staatsobligatie met een looptijd van 30 jaar. De 10-jarige Spaanse stond anderzijds bij het slot van de handel in de buurt van een rendement van 7,50%. De Europese beurzen zijn vandaag fors lager gesloten, met verliezen voor de belangrijkste indices van meer dan 2%. Vooral de financials hadden met forse koersdruk af te rekenen, maar ook industriële bedrijven als Nyrstar en Umicore werden door de beleggers fors lager gezet. Sligro: tegenvallend resultaat De omzet in het eerste halfjaar steeg 2,1% naar Eur 1.210 mln en de brutowinst daalde naar Eur 264 mln (vorig jaar Eur 272 mln). De nettowinst daalde naar Eur 26 mln (was Eur 34 mln), min 22%. Foodretail groeide met 2,3% en het bedrijfsresultaat daalde met Eur 5 mln tot Eur 5 mln. Foodservice behaalde 1,8% omzetgroei. Beter voorjaarsweer vorig jaar en toenemende actiedruk zetten volgens Theodoor Gilissen Bankiers de winst onder druk. Het bedrijfsresultaat daalde Eur 7 mln naar Eur 34 mln. Het bedrijf verwacht voor het tweede halfjaar een lager resultaat dan vorig jaar door prijsdruk en een nettowinst voor het gehele jaar van Eur 65 mln, was Eur 78 mln vorig jaar. Dat komt per aandeel uit op ongeveer Eur 1,50 (was Eur 1,77). De resultaten waren duidelijk lager dan verwacht. De rating van Theodoor Gilissen Bankiers is kopen.