De waarschuwing van S&P in verband met de outlook voor de Europese kredietratings bracht de rally op de beurzen echter bruusk tot stilstand

De staatsobligaties van Spanje, Oostenrijk, België en Italië daalden in reactie op het bericht dat Standard & Poor's overweegt om de outlook voor de kredietrating van 15 Europese landen naar beneden te herzien.

Volgens de Duitse financieminister Wolfgang Schaüble is de waarschuwing vooral bedoeld om de deelnemers aan de eurotop te forceren een oplossing voor de crisis te formuleren.

De waarschuwing van S&P in verband met de outlook voor de Europese kredietratings bracht de rally op de beurzen echter bruusk tot stilstand De staatsobligaties van Spanje, Oostenrijk, België en Italië daalden in reactie op het bericht dat Standard & Poor's overweegt om de outlook voor de kredietrating van 15 Europese landen naar beneden te herzien. Volgens de Duitse financieminister Wolfgang Schaüble is de waarschuwing vooral bedoeld om de deelnemers aan de eurotop te forceren een oplossing voor de crisis te formuleren.