Ter herinnering: Whitney waarschuwde dat een golf van faillissementen in de lokale overheden (steden en staten) aanleiding gaat geven tot miljardenverliezen bij de beleggers.

Chanos is er in ieder geval van overtuigd dat de situatie van de lokale overheden in de Verenigde Staten op zijn zachtst gezegd beroerd is. Hij advisert dan ook om municipal bonds te vermijden.

Een aantal analisten, waaronder Bill Gross van Pimco, hebben Whitney teruggefloten, waarbij haar voorspelling als zwaar overdreven wordt bestempeld. We zijn benieuwd wie uiteindelijk het gelijk aan zijn kant gaat krijgen.

Ter herinnering: Whitney waarschuwde dat een golf van faillissementen in de lokale overheden (steden en staten) aanleiding gaat geven tot miljardenverliezen bij de beleggers. Chanos is er in ieder geval van overtuigd dat de situatie van de lokale overheden in de Verenigde Staten op zijn zachtst gezegd beroerd is. Hij advisert dan ook om municipal bonds te vermijden. Een aantal analisten, waaronder Bill Gross van Pimco, hebben Whitney teruggefloten, waarbij haar voorspelling als zwaar overdreven wordt bestempeld. We zijn benieuwd wie uiteindelijk het gelijk aan zijn kant gaat krijgen.