Toch bleven de winsten op de beurs relatief beperkt, terwijl ze ook weer relatief snel in rook opgingen. Waarom was de rally op Wall Street van korte duur? Art Cashin, director of floor operations van UBS, denkt het antwoord op deze vraag te hebben gevonden.

De opwaartse beweging was uitsluitend het gevolg van short covering, er was geen sprake van het opduiken van nieuwe kopers op de markt. Volgens Cashin moeten we in de komende weken vooral de evolutie van de lange termijn rente in de VS in de gaten houden, want die evolutie voorspelt nieuw onheil.

Toch bleven de winsten op de beurs relatief beperkt, terwijl ze ook weer relatief snel in rook opgingen. Waarom was de rally op Wall Street van korte duur? Art Cashin, director of floor operations van UBS, denkt het antwoord op deze vraag te hebben gevonden. De opwaartse beweging was uitsluitend het gevolg van short covering, er was geen sprake van het opduiken van nieuwe kopers op de markt. Volgens Cashin moeten we in de komende weken vooral de evolutie van de lange termijn rente in de VS in de gaten houden, want die evolutie voorspelt nieuw onheil.