Op de eerste plaats hadden veel beleggers goud gekocht met het oog op verwachte inflatie. Die inflatie is er niet gekomen, integendeel zelfs. De dreiging op deflatie is in de afgelopen maanden alleen maar toegenomen. Daarnaast noopt het gedrag van de centrale banken niet dadelijk uit tot het kopen van goud.

De economie speelt ook een rol in het verhaal. Als de economie aantrekt, zal de rente stijgen en dat is negatief voor het goud. Wanneer de economie zwak blijft, is er minder geld beschikbaar voor het kopen van goud. Een vierde reden waarom de hedge funds verkochten, is dat de verwachting is afgenomen dat de FED snel zal beginnen te taperen.

Op de eerste plaats hadden veel beleggers goud gekocht met het oog op verwachte inflatie. Die inflatie is er niet gekomen, integendeel zelfs. De dreiging op deflatie is in de afgelopen maanden alleen maar toegenomen. Daarnaast noopt het gedrag van de centrale banken niet dadelijk uit tot het kopen van goud. De economie speelt ook een rol in het verhaal. Als de economie aantrekt, zal de rente stijgen en dat is negatief voor het goud. Wanneer de economie zwak blijft, is er minder geld beschikbaar voor het kopen van goud. Een vierde reden waarom de hedge funds verkochten, is dat de verwachting is afgenomen dat de FED snel zal beginnen te taperen.