Waarom stijgt olieprijs niet door richting 200 dollar per vat?, zo vragen sommige beleggers zich af. Het antwoord op die vraag is waarschijnlijk relatief eenvoudig: de oliemarkt gelooft eens te meer niet dat het conflict in Syrië zal escaleren. Alleszins voorlopig is de stijging van de olieprijs daarom relatief beperkt gebleven.

Syrië is vanzelfsprekend geen belangrijke olieproducent, maar het land is wel belangrijk voor het transport van olie. Maar van eerdere conflicten in de regio, denk aan Egypte, Libië, Tunesië, Jemen en Irak heeft de oliemarkt ook niet echt wakker gelegen. Waarschijnlijk zal dat ook ditmaal niet het geval zijn.

Waarom stijgt olieprijs niet door richting 200 dollar per vat?, zo vragen sommige beleggers zich af. Het antwoord op die vraag is waarschijnlijk relatief eenvoudig: de oliemarkt gelooft eens te meer niet dat het conflict in Syrië zal escaleren. Alleszins voorlopig is de stijging van de olieprijs daarom relatief beperkt gebleven. Syrië is vanzelfsprekend geen belangrijke olieproducent, maar het land is wel belangrijk voor het transport van olie. Maar van eerdere conflicten in de regio, denk aan Egypte, Libië, Tunesië, Jemen en Irak heeft de oliemarkt ook niet echt wakker gelegen. Waarschijnlijk zal dat ook ditmaal niet het geval zijn.