En sparen blijkt volgens Peter Vanden Houte van ING goed te zijn voor het algemene welbevinden. Zo beweert 81% dat sparen hun een goed gevoel geeft. Slechts 13% van de Belgen is het daar niet mee eens.

Er zijn heel wat redenen om te sparen, maar zowel in België als in de andere Europese landen staan onverwachte omstandigheden volgens Peter Vanden Houte op nummer één.

Bij de Belgen komt het huis op de tweede plaats, terwijl in de rest van Europa de kinderen de tweede plaats bekleden (in België staan de kinderen op de vierde plaats).

Dat Belgische huishoudens relatief weinig schulden hebben, blijkt uit het feit dat in andere landen ook gespaard wordt om schulden af te betalen. In België komt dit niet voor in de top vijf van redenen om te sparen.

Dat spaargelden al een tijdje onder druk staan, lijkt een harde realiteit, want heel wat Europese consumenten geven aan dat ze een aantal uitgaven proberen terug te schroeven.

Meer dan de helft van de Europeanen (53%) en de Belgen (52%) zegt dat ze besparen op ontspanning. Kledij komt op de tweede plaats met respectievelijk 46% en 43% in Europa en in België.

En sparen blijkt volgens Peter Vanden Houte van ING goed te zijn voor het algemene welbevinden. Zo beweert 81% dat sparen hun een goed gevoel geeft. Slechts 13% van de Belgen is het daar niet mee eens. Er zijn heel wat redenen om te sparen, maar zowel in België als in de andere Europese landen staan onverwachte omstandigheden volgens Peter Vanden Houte op nummer één. Bij de Belgen komt het huis op de tweede plaats, terwijl in de rest van Europa de kinderen de tweede plaats bekleden (in België staan de kinderen op de vierde plaats). Dat Belgische huishoudens relatief weinig schulden hebben, blijkt uit het feit dat in andere landen ook gespaard wordt om schulden af te betalen. In België komt dit niet voor in de top vijf van redenen om te sparen. Dat spaargelden al een tijdje onder druk staan, lijkt een harde realiteit, want heel wat Europese consumenten geven aan dat ze een aantal uitgaven proberen terug te schroeven. Meer dan de helft van de Europeanen (53%) en de Belgen (52%) zegt dat ze besparen op ontspanning. Kledij komt op de tweede plaats met respectievelijk 46% en 43% in Europa en in België.