Oost-Europa is niet de enige brandhaard, ook in Turkije evolueert de situatie van kwaad naar erger. Dat vertaalt zich in een koers van de Turkse lira die alsmaar verder wegglijdt. Ook in Venezuela, Argentinië is het hoogst onrustig, om maar te zwijgen van het conflict in Syrië.

Daarom is bijzonder bevreemdend dat de edelmetalen tijdens de afgelopen dagen zwak op koers lagen. De zilverprijs beleefde eerder deze week zijn sterkste daling in bijna twee maanden, waarbij de gold-to-silver ratio terugviel tot zijn gemiddelde voor de afgelopen vier maanden. Ook de goudprijs slaagde er niet in om een vuist te maken.

Oost-Europa is niet de enige brandhaard, ook in Turkije evolueert de situatie van kwaad naar erger. Dat vertaalt zich in een koers van de Turkse lira die alsmaar verder wegglijdt. Ook in Venezuela, Argentinië is het hoogst onrustig, om maar te zwijgen van het conflict in Syrië. Daarom is bijzonder bevreemdend dat de edelmetalen tijdens de afgelopen dagen zwak op koers lagen. De zilverprijs beleefde eerder deze week zijn sterkste daling in bijna twee maanden, waarbij de gold-to-silver ratio terugviel tot zijn gemiddelde voor de afgelopen vier maanden. Ook de goudprijs slaagde er niet in om een vuist te maken.