Die Welt, een andere Duitse krant hield een rondvraag bij zijn lezers en daaruit bleek dat 60% niet bereid is om Griekenland financieel hulp te bieden. Het zal dus moeilijk worden om Duitsland over de schreef te trekken.

Dat is nochtans de opdracht van president Jean-Claude Trichet van de Europese Centrale Bank, die vandaag naar Berlijn trekt om de Duitsers te overtuigen om toch een reddingsplan goed te keuren.

Ook topman Dominique Strauss-Kahn van het Internationaal Monetair Fonds zal in Berlijn aanwezig zijn. Jacques Cailloux, hoofdeconoom van Royal Bank of Scotland Group Plc in Londen, is van mening dat Griekenland niet helpen uiteindelijk ook in het nadeel van Griekenland gaat spelen.

Die Welt, een andere Duitse krant hield een rondvraag bij zijn lezers en daaruit bleek dat 60% niet bereid is om Griekenland financieel hulp te bieden. Het zal dus moeilijk worden om Duitsland over de schreef te trekken. Dat is nochtans de opdracht van president Jean-Claude Trichet van de Europese Centrale Bank, die vandaag naar Berlijn trekt om de Duitsers te overtuigen om toch een reddingsplan goed te keuren. Ook topman Dominique Strauss-Kahn van het Internationaal Monetair Fonds zal in Berlijn aanwezig zijn. Jacques Cailloux, hoofdeconoom van Royal Bank of Scotland Group Plc in Londen, is van mening dat Griekenland niet helpen uiteindelijk ook in het nadeel van Griekenland gaat spelen.