Jeff Kilburg, CEO van Killir Kapital Management en CNBC Contributor, is daar meer dan ooit van overtuigd en toont met duidelijke cijfers aan waarom iedereen goud achter de hand moet houden.

Kilburg schat het totaal bedrag dat in het kader van Quantative Easing-programma's in het systeem werd gepompt op 2600 miljard dollar, een bedrag dat onwaarschijnlijk hoog is.

Eke virtuele dollar die door de centrale banken wordt geprint, is in de ogen van de fondsbeheerder geld op de bank voor wie goud bezit.

Kilburg berekende dat de goudprijs zal moeten stijgen tot 2000 dollar per troy ounce wanneer de monetaire basis met nogmaals 18,40 % of 735 miljard dollar toeneemt.

Dat objectief zal relatief snel worden bereikt, zodat het slechts een kwestie van tijd is alvorens de goudprijs de kaap van 2000 dollar zal ronden.

Jeff Kilburg, CEO van Killir Kapital Management en CNBC Contributor, is daar meer dan ooit van overtuigd en toont met duidelijke cijfers aan waarom iedereen goud achter de hand moet houden. Kilburg schat het totaal bedrag dat in het kader van Quantative Easing-programma's in het systeem werd gepompt op 2600 miljard dollar, een bedrag dat onwaarschijnlijk hoog is. Eke virtuele dollar die door de centrale banken wordt geprint, is in de ogen van de fondsbeheerder geld op de bank voor wie goud bezit. Kilburg berekende dat de goudprijs zal moeten stijgen tot 2000 dollar per troy ounce wanneer de monetaire basis met nogmaals 18,40 % of 735 miljard dollar toeneemt. Dat objectief zal relatief snel worden bereikt, zodat het slechts een kwestie van tijd is alvorens de goudprijs de kaap van 2000 dollar zal ronden.