Die zal niet aarzelen om nieuwe maatregelen aan te kondigen om de banken te dwingen met geld voor de bedrijven voor de dag te komen. De negatieve depositorente was een eerste stap in die richting, maar er kunnen meer van dergelijke stappen volgen. Maar wat als de banken niet willen toehappen?

Misschien moet deze vraag anders gesteld worden. Waarom houden de banken zo angstvallig hun geld vast? Sommige economen vermoeden dat de financiële situatie van de Europese banken veel slechter is dan tot dusver werd aangenomen. Het rommelt momenteel in de verte, maar het onweer zou wel eens sneller dan verwacht kunnen oprukken.

Die zal niet aarzelen om nieuwe maatregelen aan te kondigen om de banken te dwingen met geld voor de bedrijven voor de dag te komen. De negatieve depositorente was een eerste stap in die richting, maar er kunnen meer van dergelijke stappen volgen. Maar wat als de banken niet willen toehappen? Misschien moet deze vraag anders gesteld worden. Waarom houden de banken zo angstvallig hun geld vast? Sommige economen vermoeden dat de financiële situatie van de Europese banken veel slechter is dan tot dusver werd aangenomen. Het rommelt momenteel in de verte, maar het onweer zou wel eens sneller dan verwacht kunnen oprukken.