In die tijd werden in ieder geval de eerste gouden munten in Anatolië aangemaakt. De wereldeconomie draaide op basis van een goudstandaard in verschillende vormen tot 1971, in laatstgenoemd jaar werd de goudstandaard door de Amerikaanse president Reagan afgeschaft.

Mogelijk is één van de redenen waarom goud uit de gratie van de beleggers is gevallen het gevoel dat het edelmetaal er aan herinnert dat mensen altijd en overal mensen zijn gebleven.

Mogelijk denken wij dat we beter zijn dan onze Romeinse voorouders die goud als veilige vluchthaven gebruikten. Misschien is dit wel de grote vergissing die we maken.

In die tijd werden in ieder geval de eerste gouden munten in Anatolië aangemaakt. De wereldeconomie draaide op basis van een goudstandaard in verschillende vormen tot 1971, in laatstgenoemd jaar werd de goudstandaard door de Amerikaanse president Reagan afgeschaft. Mogelijk is één van de redenen waarom goud uit de gratie van de beleggers is gevallen het gevoel dat het edelmetaal er aan herinnert dat mensen altijd en overal mensen zijn gebleven. Mogelijk denken wij dat we beter zijn dan onze Romeinse voorouders die goud als veilige vluchthaven gebruikten. Misschien is dit wel de grote vergissing die we maken.