Marc Lichtenfeld, associate investment director aan de Oxford Club en auteur van het boek "Get Rich With Dividends" gelooft dat de tijd van het goud voorbij is. De centrale banken blijven maar geld drukken, maar de goudprijs beweegt niet (meer). Bovendien blijft de zo gevreesde inflatiedruk uit.

Dollar zwakke punt

Lichtenfeld gelooft echter ook niet meer in Amerikaanse staatsobligaties die op langere termijn de koopkracht niet meer veilig kunnen stellen. Aanleiding is dat niemand kan garanderen dat de dollar binnen 3, 5 of 10 jaar nog evenveel waard zijn als dat momenteel het geval is.

Wat is het alternatief dat Lichtenfeld biedt? Zoals de titel van zijn boek al aangeeft, gelooft hij in aandelen met een aantrekkelijk dividendrendement. Het typevoorbeeld van een dividendaandeel is volgens hem McDonald's, dat sinds 1976 elk jaar zijn dividend heeft opgetrokken.

Marc Lichtenfeld, associate investment director aan de Oxford Club en auteur van het boek "Get Rich With Dividends" gelooft dat de tijd van het goud voorbij is. De centrale banken blijven maar geld drukken, maar de goudprijs beweegt niet (meer). Bovendien blijft de zo gevreesde inflatiedruk uit. Dollar zwakke punt Lichtenfeld gelooft echter ook niet meer in Amerikaanse staatsobligaties die op langere termijn de koopkracht niet meer veilig kunnen stellen. Aanleiding is dat niemand kan garanderen dat de dollar binnen 3, 5 of 10 jaar nog evenveel waard zijn als dat momenteel het geval is. Wat is het alternatief dat Lichtenfeld biedt? Zoals de titel van zijn boek al aangeeft, gelooft hij in aandelen met een aantrekkelijk dividendrendement. Het typevoorbeeld van een dividendaandeel is volgens hem McDonald's, dat sinds 1976 elk jaar zijn dividend heeft opgetrokken.