Tim Duy had vanaf het prille begin van het uitbreken van de Europese schuldencrisis geen goed oog in de kwaliteiten van de Europese politic. Naarmate de crisis alsmaar verder uit de hand loopt, is dat vertrouwen in de politici alsmaar verder gedaald tot ver onder het nulpunt.

Is iedereen op vakantie?

De Europese beleidsmensen blijven de flaters opstapelen, ze hebben compleet niets geleerd van de Griekse ervaring. Hetzelfde medicijn dat in het geval van Griekenland niet werkte, wordt nu aan Spanje toegediend. De algemene opvatting is dat het juiste medicijn werd voorgeschreven, maar dat de patiënt onwillig is om in het te nemen.

Griekenland liep met het hoofd tegen de muur en nu wordt verwacht dat hetzelfde voorschrift in het geval van Spanje wel zal werken. Waarom duwt niemand in Europa op de paniekknop?, zo vraagt Duy zich af. Is die er niet of is simpelweg momenteel iedereen met vakantie?

Tim Duy had vanaf het prille begin van het uitbreken van de Europese schuldencrisis geen goed oog in de kwaliteiten van de Europese politic. Naarmate de crisis alsmaar verder uit de hand loopt, is dat vertrouwen in de politici alsmaar verder gedaald tot ver onder het nulpunt. Is iedereen op vakantie? De Europese beleidsmensen blijven de flaters opstapelen, ze hebben compleet niets geleerd van de Griekse ervaring. Hetzelfde medicijn dat in het geval van Griekenland niet werkte, wordt nu aan Spanje toegediend. De algemene opvatting is dat het juiste medicijn werd voorgeschreven, maar dat de patiënt onwillig is om in het te nemen. Griekenland liep met het hoofd tegen de muur en nu wordt verwacht dat hetzelfde voorschrift in het geval van Spanje wel zal werken. Waarom duwt niemand in Europa op de paniekknop?, zo vraagt Duy zich af. Is die er niet of is simpelweg momenteel iedereen met vakantie?