Tijdens de vijf jaar dat Obama nu in het Witte Huis zetelt, werd de jeugd in de Verenigde Staten bijzonder hard getroffen door het oplopen van de werkloosheid. De arbeidsmarkt trekt weliswaar opnieuw een beetje aan, maar die snelheid is onvoldoende om de nieuwkomers op de arbeidsmarkt op te slorpen.

Maar eigenlijk wordt Obama met hetzelfde probleem geconfronteerd als ook andere geïndustrialiseerde gebieden zoals Europa: arbeid is ook in de VS veel te duur geworden. Om meer jongeren aan de slag te krijgen, zullen de arbeidskosten naar omlaag moeten. Moeilijker liggen de zaken niet.

Tijdens de vijf jaar dat Obama nu in het Witte Huis zetelt, werd de jeugd in de Verenigde Staten bijzonder hard getroffen door het oplopen van de werkloosheid. De arbeidsmarkt trekt weliswaar opnieuw een beetje aan, maar die snelheid is onvoldoende om de nieuwkomers op de arbeidsmarkt op te slorpen. Maar eigenlijk wordt Obama met hetzelfde probleem geconfronteerd als ook andere geïndustrialiseerde gebieden zoals Europa: arbeid is ook in de VS veel te duur geworden. Om meer jongeren aan de slag te krijgen, zullen de arbeidskosten naar omlaag moeten. Moeilijker liggen de zaken niet.