Tom Wirth, senior investment officer bij Chemung Canal Trust Co., in Elmira, New York, is van mening dat de spanning te snijden zal blijven totdat er een soort finale oplossing voor de Europese problemen is uitgewerkt. Daarvan valt voorlopig nog niets te melden.

Evans wil stimulerende maatregelen in de Verenigde Staten

Federal Reserve Bank of Chicago president Charles Evans is voorstander van nieuwe maatregelen die de economie in de Verenigde Staten moeten stimuleren. Wat Evans daarmee precies bedoelt, is niet helemaal duidelijk. Waarschijnlijk verwijst hij naar een nieuwe vorm van quantative easing.

Het is volgens Evans heel belangrijk om de jobgroei in een hogere versnelling te brengen, zeker tegen de achtergrond van de Europese begrotingscrisis die hoe dan ook gevolgen heeft voor de Amerikaanse economie.

Het rendement op de 10-jarige Spaanse staatsobligatie bereikte vandaag het hoogste niveau sinds de invoering van de eurozone en dat is niet bepaald een hoopgevend signaal.

Jack Ablin, CIO bij Harris Private Bank, is van mening dat de Amerikaanse aandelen op dit moment aantrekkelijk gewaardeerd zijn.

Volgens Ablin profiteren de Verenigde Staten van de Europese crisis. Veel fabrieksjobs worden van Europa naar de VS overgeplaatst.

Tom Wirth, senior investment officer bij Chemung Canal Trust Co., in Elmira, New York, is van mening dat de spanning te snijden zal blijven totdat er een soort finale oplossing voor de Europese problemen is uitgewerkt. Daarvan valt voorlopig nog niets te melden. Evans wil stimulerende maatregelen in de Verenigde Staten Federal Reserve Bank of Chicago president Charles Evans is voorstander van nieuwe maatregelen die de economie in de Verenigde Staten moeten stimuleren. Wat Evans daarmee precies bedoelt, is niet helemaal duidelijk. Waarschijnlijk verwijst hij naar een nieuwe vorm van quantative easing. Het is volgens Evans heel belangrijk om de jobgroei in een hogere versnelling te brengen, zeker tegen de achtergrond van de Europese begrotingscrisis die hoe dan ook gevolgen heeft voor de Amerikaanse economie. Het rendement op de 10-jarige Spaanse staatsobligatie bereikte vandaag het hoogste niveau sinds de invoering van de eurozone en dat is niet bepaald een hoopgevend signaal. Jack Ablin, CIO bij Harris Private Bank, is van mening dat de Amerikaanse aandelen op dit moment aantrekkelijk gewaardeerd zijn. Volgens Ablin profiteren de Verenigde Staten van de Europese crisis. Veel fabrieksjobs worden van Europa naar de VS overgeplaatst.