Ondanks de recente stijging blijft de AEX daar overigens nog iets bij achter. Enerzijds is dat volgens ABN Amro verwonderlijk omdat de dollar sindsdien wat duurder is geworden, wat in het algemeen goed is voor de Europese aandelen en in het bijzonder voor de dollargevoelige AEX.

Anderzijds is het volgens ABN Amro ook wel heel verklaarbaar, omdat financiële waarden (die sterk onderuit gingen) een zwaar gewicht hebben in de Amsterdamse index.

De AEX heeft ook heel veel moeite om los te komen van de 370 punten terwijl de ruimte tot de eerstvolgende weerstand op 374,09 nog maar heel gering is.

Ondanks de recente stijging blijft de AEX daar overigens nog iets bij achter. Enerzijds is dat volgens ABN Amro verwonderlijk omdat de dollar sindsdien wat duurder is geworden, wat in het algemeen goed is voor de Europese aandelen en in het bijzonder voor de dollargevoelige AEX. Anderzijds is het volgens ABN Amro ook wel heel verklaarbaar, omdat financiële waarden (die sterk onderuit gingen) een zwaar gewicht hebben in de Amsterdamse index. De AEX heeft ook heel veel moeite om los te komen van de 370 punten terwijl de ruimte tot de eerstvolgende weerstand op 374,09 nog maar heel gering is.